Oorlog in Noordwijk: jongerenconfro met politie 

05 januari 2018 - 12:07

Ach, kijk eens aan. Een groep van honderd jongeren heeft vannacht in Noordwijk de confrontatie met de politie gezocht. Want zoals u weet heeft iedereen in Nederland enorm veel respect voor de platte pet, iets dat meestal van huis uit al wordt meegegeven in de opvoeding.

Helaas berust bovenstaande bewering niet op de werkelijkheid. Sommige ouders fabriceren wel kids, maar opvoeden ho maar. De Playstation-wereld waarin jongelui zich heden ten dage bevinden helpt ook al niet mee.

Anyway, back to business. Agenten kregen rond 02.15 uur vannacht een melding van een knokpartij tussen omstreeks twintig personen in uitgaansstraat De Grent. Eenmaal ter plaatse bleek het gevecht al te zijn afgelopen.

Net op dat moment besloten veel mensen om de uitgaansgelegenheden in de straat te verlaten. Omdat honderden mensen zich op dat moment op straat begaven, sommeerde de politie iedereen De Grent te verlaten.

Stenen, flessen en beledigingen

Daarop besloot een groep van zo'n honderd jongeren richting de Hoofdstraat op te rukken, waar zij stenen en flessen richting het gezag smeten. Ook kregen agenten tientallen beledigingen naar het hoofd geslingerd. Niet omdat het moet, maar blijkbaar omdat het kan.

Beddenzaak gesloopt

Ook een beddenspeciaalzaak heeft aan de vernielingsdrang van de groep moeten geloven. Het filiaal werd gemakshalve gesloopt.

De heldhaftige rellende stumpers voelden zich helemaal het mannetje, totdat er welgeteld één politiehond werd ingezet. Toen renden de mietjes allemaal terug naar mammie. Er is niemand, u leest het inderdaad goed, aangehouden. Na bestudering van de camerabeelden sluit de politie niet uit dat een aantal relschoppers alsnog in de boeien geslagen worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie