'Honderd meter lopen met huisvuil kan niet'
Binnenland

'Honderd meter lopen met huisvuil kan niet'.

De Woensdrechtse CDA-fractieleider Ad Pijnen is vastberaden om het woonplezier voor de bewoners van het appartementencomplex Hof van Holland in Hoogerheide tot het maximale op te schroeven. Pijnen vindt het namelijk onbestaanbaar dat bewoners wel honderd meter met hun huisvuil aan de wandel moeten, alvorens zij een container vinden om het vuil in te deponeren.

Dat Ad geen dolletjes maakt is wel af te leiden aan zijn uitspraak: "Ik blijf hierover aan de bel trekken en in de raad ga ik voorstellen dat de gemeente, de woningstichting en Saver rond de tafel moeten om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen."

Eerst zou er aan de voorkant bij het complex een ondergrondse vuilcontainer komen, zo meldt BN de Stem. Omdat er leidingen in de weg zaten kwam deze er niet. Aan de achterkant zou er volgens Pijnen toen een container worden geplaatst, maar de toegangsweg moet eerst gemaakt worden. Pijnen: "Dit duurt nu al vier jaar. Ik vind het niet kunnen dat mensen van boven de tachtig jaar en ouder honderd meter met hun huisvuil moeten slepen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →