Honderden illegale prostituees in oosten van 't land
Binnenland

Honderden illegale prostituees in oosten van 't land.

In Overijssel en Gelderland bieden dagelijks 1.000 mensen hun seksuele diensten illegaal aan. Dat blijkt uit cijfers van het Prostitutie Controle Team (PCT) van de politie.

De politie vermoedt dat dit een toename is, schrijft De Stentor. Het PCT is dit jaar opgericht om illegale prostitutie op te sporen. Dat doen de dienders onder meer door te reageren op online advertenties. In een half jaar tijd zijn bij 67 controles 79 personen aangetroffen die geen vergunning hadden voor het aanbieden van seks. 
Bij de controles werden, je verwacht het niet, voornamelijk vrouwen aangetroffen. Van de 79 personen die zonder vergunning te werk gingen, deden 29 dat vanwege schulden. Zeven gevallen waren drugs- of alcoholverslaafd. Vier mensen waren vermoedelijk slachtoffer van mensenhandel. 
Illegale circuit

Tegenover de stijging van het aantal illegale prostituees staat een daling van het aantal legale bordelen. "In 2013 waren er in Oost-Nederland nog 85 legale seksinrichtingen. In 2016 zijn dat er 68. In legale inrichtingen daalt het aantal sekswerkers en mensenhandelincidenten", zegt Johan Stam van het PCT. Hij ziet een verschuiving naar het illegale circuit: "Het water vloeit daarnaartoe waar het het makkelijkste heen kan."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →