'Honderden jongeren in NL tot huwelijk gedwongen'

'Honderden jongeren in NL tot huwelijk gedwongen' 

24 juni 2021 - 10:19

De zomervakantie staat weer voor de deur en nu dreigen honderden jongeren van niet nader te noemen afkomst slachtoffer te worden van huwelijksdwang of achterlating, waarschuwt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

De zomervakantie is namelijk een uitstekende gelegenheid om die jongeren onder het mom van een 'vakantie' mee te nemen naar niet nader te noemen landen om ze dan vervolgens tot huwelijk te dwingen en/of om hun paspoort en  communicatiemiddelen af te pakken.

Dit doen de ouders of de echtgenoot in kwestie allemaal om te voorkomen dat hun niet nader te noemen cultuur verkwanseld wordt. Anders zullen diegenen alleen maar verwesterd raken en familietradities niet respecteren en dat kan natuurlijk niet.

Niet alleen meisjes worden uitgehuwelijkt, maar soms ook jongens. Bijvoorbeeld als die alcohol gebruiken of een geaardheid hebben die niet wordt goedgekeurd volgens het schrift van een niet nader te noemen boek. Ouders grijpen dan in om te voorkomen dat hun kind 'afglijdt'. 

Het LKHA roept jongeren die bang zijn slachtoffer te worden op om hier in Nederland al hulp te zoeken of advies te vragen. Ook worden professionals, zoals docenten en jeugdwerkers, opgeroepen extra alert te zijn op signalen van potentiële slachtoffers. Er is een informatiepakket ontwikkeld met tips hoe ze met zo'n situatie kunnen omgaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml