'Honderden jongeren jeugdzorg dakloos na 18de verjaardag'

'Honderden jongeren jeugdzorg dakloos na 18de verjaardag' 

24 januari 2023 - 11:18

Hallo! Hugo de Jonge?! Misschien dat we ook een paar sociale huurwoningen voor deze groep zouden kunnen reserveren? Is maar een ideetje hoor: 65 procent van de jongeren met intensieve begeleiding in jeugdzorginstellingen dienen hun spullen te pakken als ze 18 worden. En spoiler: dat is niet goed voor hun ontwikkeling.

Elk jaar vieren zo'n 3.300 kinderen daar hun achttiende verjaardag, maar het merendeel kijkt daar niet naar uit. Achttien worden brengt vooral grote onzekerheid en problemen met zich mee, meldt het Algemeen Dagblad op basis van een rapport van Het Vergeten Kind dat vandaag uitkomt.

Kunnen we wel met z'n allen leuk geld doneren tijdens Serious Request, maar de problemen zijn niet voorbij als je voor de wet volwassen bent natuurlijk. Al die onzekerheid zorgt voor psychische problemen bij een toch al kwetsbare groep. Van de jongeren die moeten verhuizen wordt uiteindelijk liefst 22 procent dak- of thuisloos.

Hoe dat eruit ziet schetst ene Kenley: "Ik ging serieus kijken waar ik droog zou kunnen liggen. Waar een warm plekje was, en waar ik eten zou kunnen krijgen". En dat in fijn land Nederland.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml