Honderden migranten bevolken Brussels treinstation 

22 januari 2018 - 16:30

Wat is er toch aan de hand in Brussel, waar een oplopend aantal migranten ongestoord bezig is van het Noordstation een indoorversie van het vluchtelingenkamp in Calais te maken.

Honderden migranten bezetten het station, de politie staat tot nu toe machteloos. De situatie is tegen het zere been van de minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, die zo snel mogelijk een eind wil maken aan de kampeerpartijtjes.

Op last van Jambon trok een politiemacht gisterenavond naar het station, om iedereen die niet in het bezit is van geldige papieren op te pakken. Hulporganisaties waren echter vooraf getipt over de 'razzia' van de politie en zorgden ervoor dat het gros van de migranten een slaapplek had. Resultaat: een vrijwel leeg station.

Ook vormden 2.000 linksmensen en vluchtelingen welkom-schreeuwers een menselijke ketting uit sympathie voor migranten en liepen er daarnaast zo'n 6.000 mensen mee in een demonstratie met als doel het verhogen van de importcijfers.

Mehdi Kassou, van het Burgerplatform voor Overnachtingen, heeft duidelijk veel lol om het tegenwerken van de politie. "Heel wat mensen binnen de regering en bij de politiediensten kunnen zich niet in het beleid van de minister vinden. Zij zullen ons van volgende acties op de hoogte brengen", aldus Kassou.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie