Hongerstakers in Nederland be like: ff stoppen hoor
Binnenland

Hongerstakers in Nederland be like: ff stoppen hoor.

Je bent een hardcore hongerstaker of je bent het niet. *Zetten vinkje bij geschikt/ongeschikt optie. U kent Jan Holtman uit Wildervank? Jan was boos, want claimt bevingsslachtoffer te zijn. Naar burger Jan wordt niet geluisterd dus ging Jan over tot rigoureuze maatregelen. Hij zette op 12 maart een tentje op bij het Centrum Veilig Wonen in Appingedam en besloot te stoppen met eten.

Maar aan het gezellige avontuur van de bejaarde (66) Jan komt snel een eind. De doorbloeding in zijn benen maakt van hem noodgedwongen een afhaker. Met pijn in zijn hart stamelt Jan tegenover RTV Noord dat zijn benen al twee weken koud zijn. Hij verklaart te moeten stoppen om gezondheidsredenen. 

Vinden we niet leuk voor Jan. Van al zijn gestelde eisen is er niet een ingewilligd. Jan heeft zichzelf drie weken voor de kat z'n viool uitgemergeld. Het enige dat hij tot zich nam, was calorieloos water. Puur om in leven te blijven.

Daarom wacht Jan op zijn vervanger. Hij hoopt zelfs op twee vervangers. Wanneer die zijn plekje zullen overnemen is alleen nog niet bekend. Jan heeft geen idee wanneer hij eindelijk kan stoppen met zijn actie. Tot die tijd houdt hij barmhartig vol. 

Nog een afvaller

Jan is niet de enige hongerstaker die voortijdig een eind maakt aan het evenement. Jannie Knot, zijn mede-sympathisant, laste afgelopen vrijdag al een pauze van een paar dagen in omdat zij voor haar zoon (met syndroom van Down) moest zorgen.

Al met al heeft de strijd de bebrilde zestiger weinig gebracht. Behalve een stel ijskoude poten en respect van Twitteraars.

Alle artikelen geladen. Overzicht →