Hoofddoekcolumniste Hanina Ajarai exit bij AD
Entertainment

Hoofddoekcolumniste Hanina Ajarai exit bij AD.

Oei. De bekende en beruchte AD-columniste Hanina Ajarai, die overduidelijk geen columnpositie kreeg vanwege haar schrijftalent maar vanwege haar hoofddoekje, is exit bij het AD. Zomaar, ineens, toedelidokie, byebyezwaaizwaai.

Iedereen weet natuurlijk dat dit heeft te maken met de enorme ophef die Ajarai veroorzaakte toen ze in een column schreef 'emotioneel niets te voelen' bij de MH17-ramp, waarop heel Vrijheid van Meningsuiting-roeptoeterend kruideniers-Nederland haar ontslag eiste. Want Vrijheid van Meningsuiting is er natuurlijk alleen om de islam te bashen, niet om gewoon op te schrijven wat je vindt van MH17.

Vervolgens moest Ajarai verantwoording komen afleggen bij de moraalinquistie van fatsoensburcht RTL Late Night, wat niet zo'n heel succesvolle aflevering werd, in elk geval niet voor Ajarai en het AD.

Want enige tijd later lekte via Geenstijl uit dat de AD-redactieraad en andere chefs bij het AD ook niet zo heel erg van de Vrijheid van Columnistenmeningen zijn als het er op aankomt. Waarop kennelijk een coup werd voorbereid en wat lange roestige messen in de rug van Ajarai werden gestoken. Zoals je mag verwachten op een redactie van oud mediale journalisten.

Volgens AD-hoofdreedacteur Hans Nijenhuis is de ophef rond die MH17-column écht niet de reden voor haar ontslag. Volgens ons is de AD-hoofdredacteur keer op keer op keer op keer een slecht leugenaar en het AD vooral heel goed in vlek op vlek op vlek smeren.

Nu maar hopen dat Nynke de Jong Wierd Duk de komende achterhoede-aanvallen van rancuneuze slangenkuiljournalisten en moraalridders bij haringtestcourant AD het wél gewoon overleeft.

Alle artikelen geladen. Overzicht →