'Hoofddoekjes welkom bij brandweer'
Binnenland

'Hoofddoekjes welkom bij brandweer'.

Bij de brandweer is iedereen gelijk en dus zijn álle vrouwen in principe gewoon welkom bij de brandweer. Ook als nieuwe sollicitanten per se een hoofddoek willen dragen.  

Niet dat die discussie bij de brandweer momenteel speelt hoor, want er blijkt nooit iemand met een hoofddoek te solliciteren bij de spuitgasten.

In het AT5-programma De Zwoele Stad werd niettemin de stoffen gevangenis-vraag aan een brandweercommandant voorgelegd. Dus bij deze. Wel moeten ook de toekomstige brandweermoslima's aan stevige kwaliteitseisen voldoen: "Je moet goed kunnen blussen, mensen kunnen redden, reanimeren. Iedereen wordt langs dezelfde meetlat gelegd", aldus de brandweercommandant.

Twee maanden geleden kwam de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalsberg onder vuur te liggen vanwege zijn idee om hoofddoekjes bij politie-uniformen toe te staan. Later kwam hij daar weer op terug.

Overigens vinden sommige andere vrouwen dat ze bij de brandweer niet gelijk behandeld worden, vanwege de vrouwonvriendelijke conditietest

Alle artikelen geladen. Overzicht →