Hoofdverdachte Mallorca-kopschopper Sanil B. komt vrij

Hoofdverdachte Mallorca-kopschopper Sanil B. komt vrij 

13 april 2022 - 13:24

Sanil B. (20), zoals u weet de hoofdverdachte in het onderzoek naar de dood van Carlo Heuvelman vorig jaar zomer op de boulevard van El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca, mag vanaf morgen 12.00 uur genieten van zijn vrijheid. Hij komt vrij tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak in oktober.

Sanil ontkent schuldig te zijn aan de fatale mishandeling en was de enige van de welbekende negen Hilversumse kopschopkakkers die nog in voorarrest zat. De gehele groepering is nu dus beloond voor het voortdurend zwijgen. Op de schoen van Sanil is notabene een DNA-spoor van Heuvelman gevonden, maar dat is geen reden om hem langer vast te houden blijkbaar.

Waarom dan vrijlaten? "Je bent verdachte. En de vraag of het ook bewezen kan worden verklaard, kan pas op zitting worden behandeld. De verwachting is dat er op de zitting nog het nodige debat over zal ontstaan", legde de rechtbank uit. Daarnaast is dit heerschap 'nog zo jong' en heeft hij een blanco strafblad.

Aan zijn vrijlating kleven wel wat voorwaarden: zo moet Sanil zich regelmatig melden bij de reclassering en krijgt hij een contactverbod met de medeverdachten en nabestaanden opgelegd. Ook geldt voor hem een verbod op het gebruik van alcohol en drugs.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml