Hoogeveense mbo-school gaat alvast 'shooting' oefenen 

06 juni 2018 - 09:38

Volgens regiodirecteur Jan Berend van der Wijk van het Alfa-college zeer nuttig, want hij leest weleens over school-shootings in de Verenigde Staten. Hij leest toevallig ook weleens over verwarde mensen die in Nederland zomaar mensen neersteken. 

Eén plus één is drie. En dus is de school volgende week het toneel van een zogenaamde verwarde man die dreigend, maar zonder wapen door de gangen zal rondlopen. Om te gieren als het niet het toppunt van triestheid zou zijn.

Leerlingen die in tegenstelling tot Jan Berend de schoolbeschermer nog niet op de hoogte waren van het afslachten van scholieren in de Verenigde Staten, zijn dat per volgende week dus wel. Daar is op ingespeeld, doodsbange tieners kunnen na afloop van de oefening terecht bij slachtofferhulp.

Daar komt nog eens bij dat elk vooraf bedacht scenario teniet kan worden gedaan op het moment van terreur. Lachwekkend is ook dat leerlingen geacht worden zich in het klaslokaal te verstoppen. Legt u ons nu eens uit: wat kunnen leerlingen anders doen dan onder hun schoolbankjes te gaan zitten/liggen?

Ouders en leerlingen hebben geschokt gereageerd op de wilde plannen van de regiodirecteur. De politie stelt dat de oefening helemaal niet betiteld kan worden als een 'school-schiet-oefening'. En Jan Berend? Die denkt dat hij goed bezig is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie