Hoogleraar: Waarschijnlijk 50-150 besmettingen na Ajax-feestje

Hoogleraar: Waarschijnlijk 50-150 besmettingen na Ajax-feestje 

03 mei 2021 - 14:53

Zoals u waarschijnlijk wel weet is Ajax gisteren kampioen van Nederland geworden na een 4-0 winst op FC Emmen. Wat volgde was een 'spontaan' feestje op het Arena-dek, waarbij alle aanwezigen lak hadden aan de geldende coronamaatregelen.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling, foei! Hoogleraar klinische epidemiologie Frits Rosendaal laat desgevraagds aan het ANP weten dat hij denkt dat er dankzij de Ajax-fans zo tussen de 50 en 150 besmettingen extra genoteerd kunnen worden. Volgens hem zullen de ziekenhuizen er niet door volstromen "maar het moet zeker niet elke week gebeuren, dan gaan we de gevolgen van voetbalfeestjes wel terugzien op de ic's".

Ook Hugo de Jonge was niet te spreken over wat er gisteren in Amsterdam gebeurde: Als Rotterdammer had hij "sowieso met heel weinig vrolijkheid" naar het kampioensfeestje van Ajax gekeken (wat wij snappen). "Maar nu helemaal. Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de regels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.