'Horeca dicht om 19.00 uur? Helemaal niet!'

'Horeca dicht om 19.00 uur? Helemaal niet!' 

12 november 2021 - 13:00

Zoals u inmiddels waarschijnlijk wel weet wil het kabinet dat de horeca weer om 19.00 uur de deuren gaat sluiten. De rekening wordt dus weer lekker bij de bars en restaurants gepresenteerd. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft in elk geval alle steun aan leden die daar geen trek in hebben: "De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19.00 uur." 

Directeur Dirk Beljaarts van de koepel zegt ’alle begrip’ te hebben voor uitbaters die ondanks de horeca-avondklok gewoon openblijven nadat de klok zeven heeft geslagen, meldt De Telegraaf. Het vertrouwen na twintig maanden falend overheidsbeleid is tot het nulpunt gedaald en het is bovendien simpelweg een kwestie van overleven: "De financiële rek is er echt uit. De aangekondigde steun tijdens eerdere lockdowns is nooit tot 100 procent schadevergoeding gekomen. De grens van het betamelijke is bereikt", zo luidt de verklaring.

Sowieso, bron- en contactonderzoeken van het RIVM en GGD’s laten zien dat nog geen drie procent van de besmettingen in de horeca plaatsvindt. Het kabinet had twintig maanden de tijd om iets aan de zorgcapaciteit te doen en dat heeft het nagelaten. Nee, lekker de schuld bij de horeca leggen is natuurlijk veel makkelijker...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml