'Horeca om 0:00 uur dicht', handhaving met handen in het haar

'Horeca om 0:00 uur dicht', handhaving met handen in het haar 

09 juli 2021 - 13:58

Daar gáán we weer... We hebben te vroeg gejuicht met het open gooien van de horeca, het vooruitzicht op een Summer of Love en dansen met Janssen. Het kabinet gaat de teugels weer aantrekken nu de bemettingen in rap tempo toenemen, zo gaan Mark Rutte en Hugo de Jonge vanavond op de persconferentie bekendmaken.

Een van de maatregelen die (weer) ingevoerd gaan worden, is dat de horeca om 0:00 uur de deuren moeten gaan sluiten. Nou, dat belooft wat.. Kroegen niet blij en nachtclubs al helemaal niet. Maar ook de handhaving zit hier niet echt op te wachten.

Want stel je eens voor, dat je als mislukt politieman om 0:00 uur zonder geweld te gebruiken (want dat mag je niet) moet zorgen dat al die bezopen cafégasten weggaan. Dat je tegen ze moet zeggen dat ze nu écht dienen op te hoepelen naar huis. Bovendien ben je er dan nog lang niet: "We hebben gezien dat veel mensen, niet alleen jongeren, behoefte hebben aan uitgaan en op terrassen zitten tot diep in de nacht. We verwachten dat mensen nu ergens anders hun heil gaan zoeken", zegt de politievakbondsvoorzitter Jan Struijs in een reactie aan het ANP.

Want waar ga je naartoe als je niet meer op het terras kunt drinken? Juist, naar het park of gewoon thuis feesten. "Links- of rechtsom gaat dat gepaard met geluidsoverlast, dus dat vraagt veel van de handhaving. We zullen op de excessen gaan inzetten."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml