Horeca Utrecht houdt afterparty: politie grijpt in

Horeca Utrecht houdt afterparty: politie grijpt in 

19 april 2021 - 13:12

Kijk, allemaal leuk en aardig dat het Fieldlab-experiment in de Utrechtse horeca zo geslaagd was, maar dan is het natuurlijk niet de bedoeling om er zelf een bende van te maken. De politie heeft afgelopen zaterdagnacht een einde gemaakt aan een 'afterparty' met ongeveer veertig personen in een van de kroegen in de Domstad. 

De politie nam een kijkje toen ze een melding kregen over geluidsoverlast. "De afdeling handhaving onderzoekt het incident en er worden passende maatregelen getroffen. In een indringend gesprek met de betrokken horecaondernemers, vanochtend, hebben wij onze teleurstelling hierover uitgesproken", schrijft burgemeester Sharon Dijksma maandag in een brief aan de gemeenteraad. Tijdens de caféproef onderzocht TNO vier dagen lang hoe goed bezoekers en horecapersoneel zich aan de coronaregels hielden.

Handhavers waren juist zo tevreden over de cafébezoekers. "Het Fieldlab Cafés heeft geen noemenswaardige impact gehad op de drukte in de stad. De in- en uitstroom verliep in goede orde. Zaterdagavond is het Fieldlab Cafés afgesloten en was de stad om 22.00 uur rustig, net als alle voorgaande avonden", aldus Dijksma.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.