Horrorwespen vallen groep mensen aan
Binnenland

Horrorwespen vallen groep mensen aan.

Paniek in Eindhoven! Sluit uw ramen en deuren, want u bent waarschijnlijk nergens veilig. Een zwerm grotehorrorreuzewespen (hoornaars) had het gisteravond in de Lichtstad gemunt op een groep onschuldige voorbijgangers. Sommigen werden wel twintig keer gestoken.

In totaal raakten bij de aanval vier mensen (en een hond) gewond. Eén van hen werd meteen vermist waarna een politiehelikopter werd ingezet, maar hij bleek op eigen houtje naar een ziekenhuis gegaan te zijn.

Het is niet helemaal duidelijk wat de plotselinge agressie bij de wespen veroorzaakte. Maar mogelijk gaat het om territoriumgedrag, aangezien er in de buurt een nest hing. De gemeente had dan ook de omgeving afgezet om die te laten verwijderen.

Overigens zeggen sommige experts dat u niet bang voor deze wesp hoeft te zijn (daar zullen die slachtoffers wel anders over denken). Maakt u zich in plaats daarvan eerder zorgen om andere levensgevaarlijke vliegende beesten, zoals de tijgermug. Toch benieuwd naar hoe een hoornaar er nu eigenlijk uitziet? Hieronder een filmpje:

Alle artikelen geladen. Overzicht →