Howick en Lily moeten NL uiterlijk 8 september verlaten 

28 augustus 2018 - 11:56

Maar twijfelen nog over eventueel doorprocederen en de gang naar het Europees Hof. Triest, hoe twee kinderen van 13 en 12 jaar oud al compleet zijn ingewijd in de wereld van rechters en advocaten. De Dienst Terugkeer en Vertrek heeft het tweetal laten weten dat zij uiterlijk op acht september ons land moeten verlaten.

Ondanks dat de Raad van State van mening is dat Lily en Howick helemaal niet in Nederland thuishoren, beweert Lily het tegenovergestelde: "Wij horen in Nederland", zei ze gisteren bij in de talkshow Laat op één op NPO 1.

Volgens de Raad van State hebben de twee kinderen niets te vrezen in Armenië en komen zij dan ook niet in mensonterende omstandigheden terecht. Toch stellen de kinderen "doodsbang" te zijn om in een eng land als Armenië voet aan de grond te zetten. Howick vindt staatssecretaris Mark Harbers daarom een onmenselijke en wrede man.

Hoe dan ook, advocaat Flip Schüller van de twee slachtoffers van het Nederlandse systeem zegt dat de door de Dienst Terugkeer en Vertrek vastgestelde datum van acht september eigenlijk fictief is. Dat is zo omdat de Armeense overheid nog toestemming moet geven voor de uitzetting én het dus mogelijk is dat er doorgeprocedeerd gaat worden.

Mocht dat inderdaad gaan gebeuren, dan heeft Schüller alvast een denkbeeldige stok om mee te slaan uit de hoge hoed getoverd. Zo zou de manier waarop de Raad van State met de zaak is omgegaan niet deugen. Dat slaat dan weer op het feit dat de rechter zijn oren niet heeft laten hangen naar een door de Raad van Kinderbescherming uitgevoerd onderzoek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie