Upd: Armenië wil Howick en Lily verwelkomen, moeder saboteert
Binnenland

Upd: Armenië wil Howick en Lily verwelkomen, moeder saboteert.

Het lijkt bijna geen verrassing meer: uitgeprocedeerdiërs die de Dienst Terugkeer en Vetrek niet serieus nemen en tegen de regels in in Nederland blijven. Naast vluchtelingvereniging We Are Here doen ook de Armeense kinderen Howick en Lily mee aan het ondermijnen van de regels. Dat is de schuld van hun moeder, die middels een brief opdracht heeft gegeven haar kinderen te laten onderduiken.

Dan kunnen we het nog zo zielig vinden dat hen geen plekje in Nederland gegund wordt, regels zijn toch echt regels. Dat heeft Mark Rutte vorig week nog bevestigd.

Doelbewust is er gekozen voor een plek waar de autoriteiten hen niet kunnen vinden, zo meldt het AD.  De moeder schrijft in een brief dat ze heeft gehoord dat haar kinderen een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben opgelopen en daardoor helaas niet in staat zijn om naar Armenië te gaan. Het herstel in dat land acht de moeder, die zelf niet in staat is voor haar kids te zorgen, nihil.

Toch lijkt deze strategie vruchten af te werpen. Prinses Laurentien en radio-dj Jeroen van Inkel vinden dat er naar een oplossing gezocht moet worden voor de kinderen. "Deze kinderen zijn onschuldig", aldus Laurentien. Van Inkel haalde een column aan van Youp van 't Hek die vond dat er toch minimaal één parlementariër te vinden moet zijn die een 'oplossing' (lees: verblijfsvergunning) kan regelen.

Update 14.22 uur: Het hoofd van de Armeense immigratiedienst Armen Ghazaryan, staat naar eigen zeggen klaar om Howick en Lily op te vangen. Het grote probleem in deze is moeder Armina, een labiele vrouw die schijnt te kampen met allerlei psychische problemen en trauma's, maar bewonderenswaardig genoeg nog wel de voogdij in handen heeft.

Volgens Ghazaryan is er voldoende hulp geboden aan Armina, zoals een re-integratieprogramma. Keer op keer weigert de vrouw elke vorm van medewerking. "Ze kwam niet opdagen en weigert al onze hulp", aldus de verbaasde Ghazaryan die verder stelt dat zijn prioriteit ligt bij het herenigen van de moeder met haar kinderen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →