Hufterchauffeur Arriva weigert uitrollen rolstoelplank 

02 maart 2018 - 17:00

Kijk, hier snappen wij nu helemaal niets van. Fucking dertig seconden werk is het, meer niet. De 17-jarige Stijn zit in een rolstoel en gaat met de bus naar school. Veel bussen zijn heden ten dage uitgerust met een speciale plank waardoor mensen in een rolstoel zo naar binnen kunnen rollen. Het enige dat de chauffeur, of een passagier, hoeft te doen is even die plank uitklappen.

Juist daar ging het vanmorgen fout voor de jonge Stijn. Terwijl hij graag naar school toe wilde en in een temperatuur van -7 op de bus stond te wachten, kreeg hij te maken met een buschauffeur die allesbehalve begrip toonde voor de situatie.

Het begon al met het feit dat de bus niet dicht genoeg bij de stoep stilstond, de middendeuren bleven echter gesloten. Hij toeterde dat ik naar voren moest komen. Vervolgens vroeg hij of dat ik zelf de plank kon uitleggen", aldus de jongen.

Hij vervolgt: "Natuurlijk kan ik dat niet zelf. Daarna vroeg hij of ik een begeleider bij me had. Die had ik ook niet bij me. 'Nou, dan kun je niet mee'. Toen reed hij weer weg."

Stijn heeft inmiddels al drie keer een klacht ingediend bij Arriva. Hij zette het voorval ditmaal ook op Facebook, met als resultaat een pijlsnel telefoontje van de busmaatschappij. Die hebben excuses aangeboden en daarnaast aangegeven dat er een gesprek zal volgen met de desbetreffende chauffeur", zo besluit Stijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie