Hugo: 'Coronapas blijft nog wel even'

Hugo: 'Coronapas blijft nog wel even' 

13 oktober 2021 - 11:53

Voor wie dacht dat de coronapas binnenkort afgeschaft zou worden, heeft vette pech: in november worden hooguit coronamaatregelen die "economisch belemmerend" zijn losgelaten, in elk geval eerder dan het coronatoegangsbewijs, zegt demissionair zorgminister Hugo de Jonge in Op1. "Die coronapas is hooguit vervelend."

Heel vervelend ja, die tweedeling in de samenleving. Het digitale bewijs waarmee mensen toegang kunnen krijgen tot een restaurant of een museum blijft langer in stand dan andere regels, zoals de 75 procent maximale capaciteit voor bepaalde evenementen en de sluitingstijd van middernacht voor horeca.

"Het eerste waar je hoopt dat je vanaf kunt, is die 75 procent, en de nachtsluiting", aldus De Jonge. Verder wil hij niet te veel vooruit lopen op of het bewijs de hele winter nog getoond moet worden of op andere versoepelingen: begin november weegt het kabinet adviezen van het Outbreak Management Team hierover.

Wat dat betreft is er weinig reden tot hoop: het OMT vindt dat er op dit moment nog geen maatregelen versoepeld moeten worden. Gisteren bleek dat het aantal coronabesmettingen de afgelopen week met 48 procent is toegenomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml