Hugo de Jonge: 'Nieuwe maatregelen doen altijd pijn'

Hugo de Jonge: 'Nieuwe maatregelen doen altijd pijn' 

02 november 2021 - 12:09

Gaat u er maar alvast voor zitten, want vanavond is er weer een persconferentie over nieuwe coronamaatregelen! Het is volgens Hugo de Jonge onvermijdelijk dat de maatregelen die het kabinet vanavond aankondigt nieuwe beperkingen met zich meebrengen en dat die pijn doen. Want ja, "anders werken ze niet".

Nieuwe maatregelen zijn onvermijdelijk "omdat we zien dat de cijfers in de ziekenhuizen oplopen". Ingrijpen is volgens het kabinet nodig om de zorg toegankelijk te houden "voor iedereen". De Jonge zegt die maatregelen op een "eerlijke en evenwichtige manier" te willen treffen.

Wat dat inhoudt, die eerlijke en evenwichtige manier? Volgens ingewijden zullen de mondkapjes in publieke binnenruimten en bij contactberoepen vanaf vrijdag terugkeren. Verder is het idee dat u op meer plaatsen uw coronapas moet laten zien, zoals in de sportschool en op zogenoemde doorstroomlocaties zoals musea. Het thuiswerkadvies wordt waarschijnlijk ook aangescherpt. Als het mogelijk is moet u de helft van uw werk vanuit huis gaan doen. Bespreek dat maar alvast met uw baas.

En dat is nog niet alles: het kabinet bereidt ook de invoering van de coronapas in het hoger onderwijs voor. Het is de bedoeling dat de plannen hiervoor zo snel mogelijk klaargemaakt worden om naar de Tweede Kamer te gaan. Die moet eerst akkoord gaan met de uitbreiding van de coronapas naar het mbo, hbo en de universiteiten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml