Hugo de Jonge: U bent veel te optimistisch over versoepelingen

Hugo de Jonge: U bent veel te optimistisch over versoepelingen 

10 april 2021 - 09:57

Een groot deel van Nederland hing bij wijze van spreken de vlag uit toen het kabinet aankondigde te werken aan mogelijke versoepelingen van de huidige coronamaatregelen: een openingsplan om uit deze crisis te geraken. En dat zorgde voor veel optimisme.

Logisch ook, want dit biedt perspectief voor velen die economisch en sociaal al tijden in de knel zitten en het gevolg was dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de persconferentie van komende dinsdag: geen avondklok meer, meer bezoek thuis ontvangen en de terrassen open! Het klonk ook bijna allemaal te mooi om waar te zijn. Nou, dat is het misschien ook wel.

Het feit dat het kabinet naar eigen zeggen eindelijk eens aan een 'plan' werkt betekent niet dat er ook daadwerkelijk versoepelingen plaats gaan vinden, zo gaf Hugo de Jonge gisteren aan in het RTL-programma BEAU. "Ik zie steeds meer hoop dat we een besluit zouden kunnen gaan nemen om van alles weer te gaan versoepelen. Dat ga ik temperen, omdat ik zie welke wanhoop dat veroorzaakt in ziekenhuizen."

"We moeten in het zicht van de haven geen domme dingen doen", zo gaat De Jonge verder. Ja Hugo, prima, de druk op de zorg is nog steeds enorm, maar dan komt het dus niet goed uit dat we voorlopig even stoppen met prikken van mensen jonger dan 60 met het AstraZeneca-vaccin. Zullen we trouwens op voorhand ook maar niet prikken met het Janssen-vaccin?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.