Hugo en Ferd trotse winnaars van Big Brother Award

Hugo en Ferd trotse winnaars van Big Brother Award 

13 december 2021 - 09:59

Het is Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge gelukt: door het grote publiek zijn ze tot winnaars gekroond van de Big Brother Awards. Die awards worden ieder jaar door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom uitgereikt aan "de grootste privacyschenders van Nederland".

De Jonge (Volksgezondheid) kreeg met een ruime meerderheid van de stemmen de Publieksprijs vanwege de invoering van het coronatoegangsbewijs. Die maatregel is volgens Bits of Freedom "onvoldoende gemotiveerd".

Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft het zelfs helemaal bont gemaakt door een 'hele reeks' aan misstappen te begaan. Zo zou hij volgens Bits of Freedom van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) stiekem een nieuwe geheime dienst maken, zou de politie onder zijn toezicht keer op keer de wet overtreden en lijkt onze minister voor Rechtsbescherming compleet spoorloos te zijn.

Wist u trouwens dat het initiatief om aangifte te doen tegen Hugo tot en met zondag liefst 52.000 aanmeldingen heeft opgehaald?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml