Hugo gaat voor u bepalen aan wie u uw woning mag verkopen

Hugo gaat voor u bepalen aan wie u uw woning mag verkopen 

22 juni 2023 - 12:39

Hugo de Jonge. De minister voor Wonen drukte er eerder al allerlei verduurzamingsmaatregelen door en gaat er nu ook doorheen drukken dat woningbezitters straks niet meer zelf mogen bepalen aan wie ze hun eigen huis mogen verkopen.

Nu hebben wij helemaal geen koophuis, dus het geldt toch niet voor ons, maar toch: stel je toch voor dat je zelf nog een keuze hebt over je eigen bezittingen! Nee niet bij dit kabinet. Koopwoningen tot 355.000 euro mogen straks niet meer aan iedereen worden verkocht. Gemeenten kunnen huiseigenaren straks dwingen hun woning alleen nog te verkopen aan mensen met een laag- of middeninkomen.

Tenminste, als het wetsvoorstel wordt aangenomen. Daar lijkt het wel op aangezien een meerderheid van de Tweede Kamer dit gaat steunen. Ook staat in het wetsvoorstel dat gemeenten voorrang kunnen geven aan mensen met een zogenaamd 'cruciaal beroep', zoals leraren en verpleegkundigen. Op zich goed, maar de rest van Nederland die daar niet voor heeft gestudeerd heeft nog steeds vette pech.

Maar er is meer: de Raad van State waarschuwde eerder al dat dit plannetje een prijsopdrijvend effect kan hebben. "Het is onduidelijk wat de privaatrechtelijke gevolgen zijn van de maatregel en wie daar toezicht op houdt.”

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml