Huisdieren gejat voor training vechthonden
Buitenland

Huisdieren gejat voor training vechthonden.

Criminelen in de Engelse stad Birmingham roven honden en katten waarmee hun vechthonden wat kunnen 'sparren', alvorens deze zich moeten bewijzen in de ring. Een lokale organisatie voor dierenwelzijn heeft nu een beloning van vijfduizend Britse ponden in het vooruitzicht gesteld voor bruikbare tips over betrokkenen bij de illegale hondengevechten. 

Birmingham wordt genoemd als 'hotspot' voor deze misdadige praktijken, schrijft Birmingham Mail vandaag na een rapport gisteren van de League Against Cruel Sports (LACS).

Sommige hondengevechten zouden wel 5 uur duren. Om de autoriteiten om de tuin te leiden worden operaties op gewonde dieren buiten de stad verricht en soms ook door de boeven zelf. Vorig jaar werd al bekend dat de gevechten in vijf jaar tijd met een derde waren toegenomen. 

Volgens experts heeft het verschijnsel zich verplaatst van het platteland naar de steden. "Hondengevechten worden daar een manier om dominantie te vestigen, veelal bendegerelateerd", zegt LACS-chef Eduardo Gonçalves. Winst, amusement en het "verwerven van geloofwaardigheid op straat" noemt hij als motieven om bij de clandestiene activiteiten betrokken te raken. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →