Upd: Marokkaans echtpaar mag woning uitkiezen
Binnenland

Upd: Marokkaans echtpaar mag woning uitkiezen.

Een Zuid-Hollandse huiseigenaar uit Ter Aar is nationaal doelwit van een storm aan kritiek, ophef des doods, boze Marokkaanse Nederlanders op forum Marokko.nl en de deugbrigade-schandpaal.

De man blijkt zijn woningen namelijk alleen te willen verhuren aan 'Nederlanders'. Een Marokkaans echtpaar dat graag een huis wilde huren, kreeg van de behandelend makelaardij nul op het rekest. Daarop schreven zij een boos bericht op Marokko.nl. In Marokko zelf is het verhuren van woningen aan bijvoorbeeld Afrikanen totaal geen issue.

Een medewerker van de makelaardij in Rijnsaterwoude wast zijn handen in onschuld: "Ik kan aan die mensen natuurlijk wel een onzinverhaal vertellen, maar de eigenaar heeft dit expliciet verteld. Wij verzinnen dat niet zelf, wij hebben geen problemen met mensen."

Update 14.18 uur: Inmiddels heeft een collega van de makelaar die de mail verstuurde het op een "onhandigheidje" gegooid. Het zou zijn gegaan om "nare ervaringen met Oost-Europese arbeidsmigranten". Met Nederlandse huurders zouden ook Marokkaans-Nederlandse huurders bedoeld worden.

Het klagen heeft in ieder geval wel geholpen. Het Marokkaanse echtpaar mag de woning alsnog hebben, en anders gewoon een andere woning met voorkeur uitkiezen...

Niet de eerste keer

In augustus dit jaar werd er ook al stevig op los gediscrimineerd door bemiddelaar Executive Home Rentals uit Amsterdam. Het bedrijf stelde destijds alleen woningen te willen verhuren aan personen die 'Westers koken'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →