Moeder strest zich kapot om kinder-lesstof
Binnenland

Moeder strest zich kapot om kinder-lesstof.

Een moeder van een leerling in groep 3 van basisschool De Vuurvlinder in Beuningen is woest op de juf, nadat zij kennis heeft genomen van de misselijkmakende lesstof die haar nageslacht wordt voorgeschoteld.

Houdt u vast, want hier komende 'schokkende' woorden uit de gewraakte onderwijsstof: 'ik mep rik', en daarnaast: 'koe doet poep' en 'poep op roos'.

En dat is uiteraard not done. De zielen van onschuldige kindertjes kapotmaken met dit soort vullis. Rik een beetje meppen, hoe ordinair. Trouwens, plassen en poepen. Wat zijn dat voor woorden? Alsof je daar op twaalfjarige leeftijd pas mee begint. Mooi voorbeeldje weer van een overbeschermde en wereldvreemde kinderverwekster.

De vulgaire teksten zijn by the way afkomstig van de website van kleuterjuf Maike Douglas uit Wijk bij Duurstede, waar door de school wel vaker oefenstof vandaan wordt geplukt. Douglas zelf snapt net als wij eigenlijk het probleem niet.

"Ik snap dat ouders over deze teksten kunnen vallen, maar als school mogen we op zoek gaan naar uitdagende, humoristische en prikkelende teksten", aldus schooldirecteur Peter Kock tegenover De Gelderlander. Volgens hem vinden de kids de woorden juist leuk en grappig.

Alle artikelen geladen. Overzicht →