'Huizen in 9 jaar dubbel zo onbetaalbaar'

'Huizen in 9 jaar dubbel zo onbetaalbaar' 

22 augustus 2022 - 11:00

Hebben wij al eens gezegd dat huizen onbetaalbaarder dan onbetaalbaar zijn? Nou, voor wie het niet gelooft: het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft voor u berekent dat de prijs van een huis in negen jaar tijd is verdubbeld (!). Een koophuis was in juli 99 procent duurder dan in juni 2013.

In de nasleep van de kredietcrisis bereikten de prijzen van bestaande koopwoningen in juni 2013 nog een dieptepunt, maar sindsdien zijn ze als een raket omhooggegaan. Vette pech voor iedereen die graag een huis wil kopen, had je dat maar in 2013 moeten doen. 

Daar kunnen we allerlei redenen voor bedenken. Er is een tekort aan woningen, de financieringsmogelijkheden van koopwoningen zijn verruimd, de markt wordt overspoeld door huisjesmelkers investeerders; feit is dat het beleid door de jaren heen keihard faalt.

Gelukkig lijkt er nog iets van licht aan het eind van de tunnel te zijn: het tempo waarin de Nederlandse huizenprijzen toenemen zwakt af. Daarmee begint de markt tekenen van afkoeling te vertonen, zeiden deskundigen eerder al. Dus heel snel veel onbetaalbaarder dan nu wordt het niet. FIJN!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml