Hulphond schrikt van vuurwerk, wordt overreden op snelweg

Hulphond schrikt van vuurwerk, wordt overreden op snelweg 

31 juli 2023 - 15:51

ZIELIG! Afgelopen vrijdagavond werd een pup die zou worden opgeleid tot hulphond overreden op de snelweg A28. Het beestje was de snelweg opgerend nadat een stelletje aso's het leuk vond om vuurwerk af te steken.

De eigenaresse van het trainingscentrum doet haar verhaal op Facebook. Volgens haar werd het vuurwerk afgestoken door mensen die nieuw in de straat zijn komen wonen, doen ze dit vaker en had ze al eens een praatje gemaakt om aan te geven dat vuurwerk niet zo chill is voor blaffende viervoeters, maar zijn deze mensen dusdanig aso dat ze daar maling aan hadden.

Afijn, afgelopen vrijdag gebeurde het weer. U kent het wel: feestje aan de gang, u bent er helemaal klaar mee, haalt de politie erbij, en dan zijn de aso's ineens poeslief en als oom agent weg is gaat de muziek weer aan en wordt er vuurwerk afgestoken. Maar ja, honden moeten toch uitgelaten worden en dus deed de vrouw dat. En toen schrok de hond en rende weg.

De opnieuw ingeschakelde agenten wisten vervolgens te melden dat de hond inderdaad overreden is. Nu verwacht u natuurlijk dat oom agent de aso's in de kraag heeft gevat en voor straf heeft opgesloten in een isoleercel, of zoiets. Niks is minder waar: "Je moet letterlijk iemand het vuurwerk zien aansteken en op heterdaad betrappen. Ik heb wel filmpjes dat zij het afsteken, helaas kan je niet zien wie het doet."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml