Hulplijn kan hoeveelheid gekkies niet aan
Binnenland

Hulplijn kan hoeveelheid gekkies niet aan.

De bezuinigingen in de GGZ leiden niet alleen tot meer 'verwarde mannen' in het straatbeeld, ook telefonische hulpdienst Sensoor kan de hoeveelheid verwarde bellers niet meer aan. 

In juni kwamen dagelijks gemiddeld 1270 oproepen binnen. In dezelfde maand vorig jaar waren dat er nog 1100 per dag. De aspirant-treinspringers, gezinsdramatici en stemmenhoorders zijn allemaal op zoek naar een luisterend oor, maar er zijn te weinig vrijwilligers om hun schreeuw om hulp te beluisteren, laat staan om die te beantwoorden.

Wij van Powned denken graag met de mensen mee en stellen voor om met een keuzemenu en teksten op een bandje te gaan werken, want verantwoordelijk minister Edith Schippers wil de wachttijden 'uiterlijk eind 2018 oplossen' en dan hoeft het niet meer natuurlijk. Dan zijn alle bellers onderhand wel van een brug gesprongen of met zachte dwang in een spoedopname geduwd. 

Daarom hier een Hulplijn Keuzemenu:

Bent u suïcidaal: Toets 1

"Doe het niet."

Hoort u stemmen: Toets 2

"Niks aan de hand, het is de TV van de buren."

Bent u depressief: Toets 3

"Ajoh! Het zonnetje gaat wel weer schijnen en denk maar zo, u bent in ieder geval geen Powned-redacteur*!"

Bent u manisch: Toets 4

"Rustaaaaaagh..."

Bent u de verantwoordelijk minister: Toets 5

"Really, vrouw, vrijwilligers het puin laten ruimen van je bezuinigings-kaalslag? Echt? Spreek uw nummer in na de piep, dan faxen wij u een receptje voor oxazepam want wij kunnen ons niet voorstellen dat u nog rustig kunt slapen 's avonds." 

*bent u wel Powned-redacteur: LOL, succes

Alle artikelen geladen. Overzicht →