Hulpverleners AzG: medicijnen ruilen voor seks 

21 juni 2018 - 15:30

BOEM wanneer de bom valt. Waren het eerder nog de smeerpijpen van Oxfam Novib die seksfeesten met prostituees hielden, nu gaat het om mannelijke medewerkers van de Britse tak van Artsen Zonder Grenzen die hun poten niet van (jonge) prostituees konden afhouden. 

Dat hebben acht vrouwelijke oud-medewerkers van de hulpverleningsinstantie vanmorgen bekendgemaakt bij een ochtendnieuwsprogramma op de Britse televisie.

De verhalen gaan van kwaad tot erger. Zo was er een medewerker met een lange staat van dienst die beweerde dat het mogelijk was om seks te hebben in ruil voor medicijnen, zijn er medewerkers die van hun status als Westerse hulpverlener hebben geprofiteerd door op middelbare leeftijd met zeer jonge meisjes te feesten en liet één medewerker zelfs een gebruikt condoom achter om zijn vrouwelijke collega te choqueren.

Eén van de klokkenluiders zei dat ze een keertje seksueel wangedrag van een collega meldde bij haar baas. Die bood volgens haar aan om te bemiddelen maar vertelde ook dat ze ontslagen zou worden als ze de zaak niet zou oplossen met haar collega.

Artsen zonder Grenzen heeft inmiddels gereageerd op de onthullingen. Het stelt onderzoek in en zegt alle gevallen te betreuren waarin mensen het slachtoffer zijn geweest van intimidaties, misbruik of ander wangedrag en/of het gevoel hebben gehad dat er niet adequaat was opgetreden
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie