Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde om laster

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde om laster 

17 januari 2022 - 13:49

Neerlands bekendste roddeltante Albert Verlinde dacht een primeurtje de wereld in te slingeren door gisteravond in het programma Shownieuws tijdens het onderwerp over The Voice ook een 'nieuwtje' over Humberto Tan te vertellen, maar dat pikt de RTL-presentator niet: hij heeft aangifte gedaan om de "lasterlijke" uitspraken van Verlinde. 

Verlinde zei dat Tan ten tijde van zijn talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was, de gewoonte had om met leuke vrouwen nog wat 'na te babbelen'. Niet ongeloofwaardig, want we kennen tenslotte allemaal de verhalen over Dionne Stax, maar hij zou het met meer vrouwen geprobeerd hebben. Naar eigen zeggen vertelde Verlinde dit niet aan het Nederlandse publiek om Tan te naaien (nee, natuurlijk niet!) maar om RTL op te roepen een breder onderzoek te starten naar de "cultuur" die er in die tijd was bij de zender. 

Juist ja, maar niet zo aardig als het allemaal niet waar is. Al sluiten wij na alle verhalen niks meer uit. Tan kreeg in elk geval op sociale media een hoop bijval: "Humberto Tan stuurde altijd een appje. Dat verdacht maken geeft aan dat je het verschil tussen grensoverschrijdend gedrag en zorg voor je gasten niet kent", aldus schrijfster Susan Smit op Twitter. Claudia de Breij schrijft dat de appjes van Tan "altijd hoffelijk en leuk" zijn. "Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren."

Oud-voorzitter van de KNVB en van Ajax Michael van Praag schrijft op Twitter dat het om "keurige en vriendelijke bedank-appjes", ging. "Ik zou tegen die Verlinde aangifte doen, Humberto Tan. Die man is omhoog gevallen door gebrek aan zwaarte. En dan slaat de kolder in je kop."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml