Humberto Tan voelt zich onveilig
Entertainment

Humberto Tan voelt zich onveilig.

Wij hebben erg te doen met Humberto Tan, die gisteren in de uitzending van RTL Late Night een ontluisterende onthulling deed. Naar aanleiding van zijn anti-Zwarte Pieten standpunt, daterend uit 2015, in de gelijknamige discussie kan de voormalig Studio Sport-presentator al anderhalf jaar niet meer onbevreesd over straat.

Dat wil zeggen, wegens serieuze bedreigingen moet hij na elke uitzending van RTL Late Night door twee beveiligers naar zijn auto worden geƫscorteerd.

En dat vindt Humberto vanzelfsprekend niet leuk. Wie zou het immers wel tof vinden om elke dag opnieuw te moeten vrezen voor een of andere onbekende idioot die het op u gemunt heeft?

Geert Wilders kan hier trouwens over meepraten. De PVV'er, die zo af en toe plaatjes van bedreigingen op Twitter deelt, heeft al meer dan tien jaar permanente beveiliging.

Onzinnige vergelijking natuurlijk tussen twee totaal verschillende mensen. Punt dat we graag willen maken is dat het van de zotte is dat er in Nederland mensen rondlopen die menen te moeten tornen aan andermans vrijheid van meningsuiting en/of politieke opvatting(en).

Die vergelijking gaat in ieder geval wel op. Wij hopen dan ook dat beide heren zich op korte termijn weer veilig kunnen voelen, want op deze manier gaan wij in Nederland niet met elkaar om.

Alle artikelen geladen. Overzicht →