HvA/Uva buigt voor 'kwetsende' chocoladeletters
Binnenland

HvA/Uva buigt voor 'kwetsende' chocoladeletters.

Wanneer u werkelijk dacht dat we nu zo onderhand wel een beetje klaar waren met de discussie rondom Zwarte Piet, zit u er helaas behoorlijk naast. In de randstad gaat het gedram rondom Zwarte Piet onverbiddelijk door.

De blanke Conservation and Restoration of Cultural Heritage-student Paul Kisner is de afgelopen week door een hel gegaan. Hij ontdekte tot zijn ontsteltenis afbeeldingen van Zwarte Piet op verpakkingen van chocoladeletters.

Daar was Paul het niet zo mee eens. Studeert hij soms aan een racistische universiteit? De verontwaardigde student besloot formeel een klacht in te dienen en werd tot ieders verwachting op zijn wenken bediend.

"Goed dat je het meldt"

Nadat hij zijn klacht had gemaild naar cateraar Cormet met in de cc. de nieuwbakken Diversity Officer Anne de Graaf kreeg hij een mailtje terug van De Graaf met daarin de tekst: "Ik ben blij dat je het meldt".

Daarop heeft Cormet besloten al het kwetsende en aanstootgevende snoepgoed uit de schappen te halen bij alle verkooppunten van de UvA en HvA. Ze zijn vervangen door chocoladeletters van Tony Chocolonely, waarop Zwarte Piet in ieder geval de buitenkant niet siert.

Tegen Folia zegt Kisner: "Ik wil dat de UvA een inclusieve omgeving zonder racisme is en vind dat ik als witte man moet opkomen voor de inclusiviteit van de academische gemeenschap."

Hoe een opstandige eenling een compleet onderwijsinstituut naar zijn pijpen kan laten dansen..

Alle artikelen geladen. Overzicht →