Idioot veroorzaakt dodelijke crash in 010, reed 134-170 km/u

Idioot veroorzaakt dodelijke crash in 010, reed 134-170 km/u 

07 september 2023 - 15:50

Suraj A., dat is een totaalidioot die op tweede kerstdag vorig jaar in beschonken toestand een verkeersongeval met drie doden in Rotterdam veroorzaakte. Oh nee, sorry, hij wordt hiervan "verdacht". Tijdens de derde voorbereidende zitting in de rechtbank blijkt nu dat dit heerschap minimaal 134 en maximaal 170 kilometer per uur moet hebben gereden toen hij met zijn auto tegen die van de slachtoffers botste.

De aanklager komt tot die bevinding op basis van een nachtelijke reconstructie en analyse van de verkeerslussen in de weg door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) eerder dit jaar. Het ongeval was op het Groene Kruisplein, een groot verkeerskruispunt in Rotterdam-Zuid waar de stedelijke uitvalsweg en de op- en afritten van de snelweg A15 samenkomen.

Uit het onderzoek van het NFI bleek verder dat de verdachte in de honderden meters voor de crash zelfs nog iets harder moet hebben gereden. "De naderingssnelheid van de verdachte ligt tussen de 150 en 181 kilometer per uur", aldus de officier van justitie.

De dodelijke slachtoffers van de botsing zijn een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse, haar 36-jarige man uit Helmond en de 7-jarige dochter. "Het jonge gezin had geen schijn van kans. Het eerste onderzoek wees al uit dat de verdachte minimaal 133 km per uur moet hebben gereden ten tijde van de botsing", zei de officier van justitie eerder al.

De publieke tribune van de rechtszaal zat vol met nabestaanden van de slachtoffers. Een enkeling had tijdens de zitting moeite de emoties in bedwang te houden. En dat snappen wij heel goed. Kan dit figuur a.u.b. voor levenslang wegrotten achter de tralies?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml