Iedereen schijt op regels: 'Meer mensen op weg zonder rijbewijs'

Iedereen schijt op regels: 'Meer mensen op weg zonder rijbewijs' 

10 augustus 2023 - 12:33

De maatschappij verloedert en verloedert en dat is nu ook te zien aan het feit dat steeds meer mensen het oké schijnen te vinden om zonder geldig rijbewijs of geldig kenteken achter het stuur te kruipen. 

Steeds meer mensen worden dan ook daarop betrapt. Het aantal was afgelopen halfjaar hoger dan in de eerste zes maanden van de jaren daarvoor en zelfs de sterkste stijger onder de misdrijven op de weg, blijkt uit een analyse van politiecijfers door het ANP. Oom agent schreef ruim 6400 keer een bon aan u uit vanwege zulke overtredingen.

Volgens de politie komt dit onder andere doordat u minder bereid bent om u aan de verkeersregels te houden. Verkeersregels gelden immers voor iedereen, behalve voor u. De blik op autoriteit verandert, mensen denken meer individualistisch. Waarom zou je ook een rijbewijs hebben? U weet toch zeker zelf wel hoe een auto bestuurd moet worden?

Echt diepgaand onderzoek naar de redenen hiervoor ontbreekt, dus zeker weten doen we het eigenlijk niet. Een andere reden is overigens dat er simpelweg ook meer voertuigen op de weg zijn dan eerst, dus dan is de kans ook groter dat de popo een bestuurder tegenkomt met onjuiste of onvolledige papieren. Maar dat past niet in dit verhaal natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml