Iedereen vreet steak: 'Loetje qua omzet grootste keten van NL'

Iedereen vreet steak: 'Loetje qua omzet grootste keten van NL' 

31 juli 2023 - 11:38

Iedereen doet het. Met de klimaatbewuste buurvrouw of de linksdraaiende collega meelullen over hoe slecht het gaat met het milieu en hoe zielig het is voor de arme diertjes en zo, maar ondertussen willen we vooral vlees. Lekker sappig en lekker veel.

In tegenstelling tot wat al die woke-figuren uit de grachtengordel u willen doen geloven, is Nederland dus lekker gewoon gebleven. Dat blijkt wel nu restaurant Loetje - bekend van de biefstuk - bovenaan de lijst van de restaurantketens staat met de hoogste gemiddelde omzet per vestiging in ons land.

Nu moeten we als kanttekening natuurlijk plaatsen dat het wel gaat om Loetje. Ooit een prestigieuze restaurant dat stond voor hoge kwaliteit en bijbehorende prijs, maar ondertussen dusdanig verloedert dat de gemiddelde grilltoko bij u in de stad nog beter vlees serveert en alleen de jus lekker schijnt te zijn. Maar ja, die naam hè? Lekker geld aan uitgeven. Blijkbaar is het nog steeds stoer om te kunnen zeggen "Wij hebben bij Loetje gedineerd"; wij snappen niet zo goed waarom.

Maar toch, we worden doodgegooid met berichten over dat iedereen de transitieladder beklimt maar de werkelijkheid in 2023 vooral: meer vlees eten, meer vliegvakanties en ook de cv-ketel-verkoop zit in de lift. Gaat lekker! Afijn, op de tweede plaats staat het Van der Valk restaurant en als derde eindigt het restaurant van Ikea, waar iedereen de Zweedse gehaktballetjes komt opvreten. Op de vierde plaats staat - jawel - McDonald’s.

Maar de Nederlander leeft heel milieubewust hoor! Tussen wens en werkelijkheid staan alleen de bovenstaande vreetschuren in de weg, kan gebeuren! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml