Iedereen woest om coronapas

Iedereen woest om coronapas 

13 september 2021 - 10:15

Jaaaaa! De samenleving mag per 25 september verder open. De hele samenleving? Nee, natuurlijk niet! Alleen zij die een QR-code met volledige prikstatus kunnen laten zien of een negatieve testuitslag kunnen overhandigen, mogen voortaan participeren in de samenleving.

Dus prikken maar met die handel, want anders kunt u alsnog lekker in lockdown blijven. RTL Nieuws publiceerde gisteren de uitgelekte plannen dat de 1,5 metersamenleving (wel mondkapje opdoen in het OV) per 25 september wordt losgelaten, maar dat iedereen van 13 jaar en ouder bij een bezoek aan bijvoorbeeld een café, een concertzaal of theater een coronatoegangsbewijs moet kunnen overhandigen.

Tsja, we kunnen niet zeggen dat we door de overheid niet van tevoren gewaarschuwd waren: wie geen prik haalt, doet niet meer mee. Ondanks dat grote onvrede bij Twitterend-Nederland over deze medische Apartheid: "Per 25 september worden mijn familie en ik uitgesloten bla bla bla alleen maar omdat ik weiger mij te laten bekeren tot de nieuwe ideologie."

Zijn ze bij de horeca dan wél blij? Nee ook niet. Er blijven aangepaste openingstijden gelden (zo hebben de nachtclubs nog steeds lekker vette pech) en bij de ingang QR-codes scannen? "Gekkenwerk."

Ook de cultuursector fronst zijn wenkbrauwen. Al belooft (*kuch*) het kabinet dat het dinsdag beter nieuws voor de cultuursector te melden heeft dan tot nu toe is uitgelekt. Cabaretier Hans Teeuwen legt in een filmpje even uit wat er allemaal mis is met de komende maatregelen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml