Ieeeeuw: Poepbacterie op touchscreens McDonald’s 

29 november 2018 - 15:19

Getver, de getver. Nu is het eten van fastfood-gigant McDonald’s al niet te vreten (we snappen de rijen daar nooit zo goed), maar als er dan ook nog poepbacteriën op de touchscreens zitten is het helemaal een afrader om daar ooit nog een stap binnen te zetten.

Bij een test die in het Verenigd Koninkrijk werd gedaan, bleek op elk scherm E.colibacteriën te zitten. In totaal zijn acht filialen in Londen en Birmingham onderzocht, bij elkaar zo’n dertig touchscreens.

Microbioloog Paul Matawele van de London Metropolitan University is verbijsterd over de resultaten, die naast de ontdekking van E.coli ook de vondst van stafylokokken (veroorzaakt bloedvergiftiging en het Toxic Shock Syndrome) bevatten. “We zijn allemaal verbaasd hoeveel darm- en ontlastingsbacteriën zijn gevonden op de touchscreenmachines. Deze bacteriën veroorzaken infecties die mensen in ziekenhuizen opdoen.”

Het schoonmaakmiddel dat McDonald’s gebruikt is mogelijk niet sterk genoeg. Of dat in Nederland ook zo is? Een woordvoerder stelt dat ‘kraakhelderheid’ in de kernwaarden van de toko ingebakken zijn. Om de hygiëne zo goed mogelijk te waarborgen zijn er procedures voor schoonmaak en krijgen de vestigingen vier maal per jaar onaangekondigde controles. Eenmaal per jaar is er een aangekondigde controle.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie