Iemand nog enig vertrouwen in politici?

Iemand nog enig vertrouwen in politici?  

14 augustus 2020 - 14:36

Heeft iemand nog enige twijfel over de intrinsieke motivatie van politici? Heeft iemand nog enige overtuiging dat die Kamerleden er ‘voor ons’ zitten? Heeft iemand nog enig mededogen met hun afgebroken vakanties? Heeft iemand nog enig vertrouwen in de controlerende kracht die van Tweede Kamerleden uitgaat? Kracht ja, of durft iemand nog het woord ‘macht’ in combinatie met ‘controlerend’ en ‘Tweede Kamerleden’ in de mond te nemen? Heeft iemand nog enig respect voor parlementair journalisten die wegrennende Kamerleden ‘duiden’ in plaats van kapotschrijven? Heeft iemand nog enig vertrouwen in de politiek, politici van CDA-, VVD-, CU- en D66-huize in het bijzonder?

Terwijl de useful idiots die op een kieslijst stonden, waardoor ze jaarlijks meer dan 100.000 euro op hun bankrekening bijgeschreven krijgen, de Tweede Kamer uitrenden om niet te hoeven stemmen over de motie waarbij het zorgpersoneel meer salaris zou krijgen, maakte ik net mijn belastingaanslag van 2018 over. En ook de vooraanslag van 2020. Plus uiteraard, om het af te maken, de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet 2020 en 2018. Na afloop van deze actie stond er nog 1721,95 euro op mijn rekening – te weinig om de vaste lasten van de komende maand te betalen. Maar hey, voor vrijheid en veiligheid heb ik mijn laatste cent over.

Ware het niet dat we geleid worden door een stel mannen – en een enkele vrouw – die geen enkel idee hebben wat vrijheid en veiligheid betekenen. Dat onze vrijheid al maanden is ingeperkt, is een gegeven. Hun volgende missie is onze veiligheid. Onze veiligheid ligt in handen van watjes die te beroerd zijn om hun baan uit te oefenen en te doen waarvoor ze gekozen zijn: stemmen in de Tweede Kamer. Stemmen over een motie voor betere salarissen voor onze zorghelden. Mijn – óns, júllie – geld gaat niet naar onze zorghelden, maar naar watjes vermomd als Tweede Kamerleden, die nergens anders een salaris van 100.000 euro per jaar zouden verdienen. VVD, CDA, D66 en CU gunnen het zorgpersoneel wat applaus, want applaus is goedkoper dan salarisverhoging. Want zorgen is geen vak, zorgen is een roeping. Want zorgen doe je niet voor het geld, zorgen doe je vanuit een intrinsieke motivatie.

Politiek daarentegen doe je wél voor het geld. Politiek kent de intrinsieke motivatie die graaien heet. De intrinsieke motivatie van de jongens en meisjes die plaatsnemen in de Tweede Kamer der Staten-Generaal heet ‘de eigen bankrekening’. Bij de verkiezingen van 2021 hoef je hun namen niet te weten (ze staan overigens hier bij GeenStijl), je hoeft alleen de partijen te onthouden: VVD, CDA, D66 en CU. Voor nu heb ik één vraag aan CDA-er Wopke Hoekstra, wiens schatkist ik net bijgevuld heb. Mag ik mijn inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet terug? Dan lever ik ’m zelf wel in bij het verplegend personeel van Erasmus Medisch Centrum.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.