Ik ben er klaar mee, ik wil weer leven!

Ik ben er klaar mee, ik wil weer leven! 

24 december 2021 - 11:40

Er is maar één goede reden om je te laten vaccineren: om terug te keren naar wat normaal was. Om uit eten te kunnen, om in een vliegtuig te stappen, om naar het theater te gaan, om naar concerten te gaan, om te borrelen en om naar de sportschool te gaan.

Een normaal leven, door een spuitje.

Elke paar maanden weer.

Wie dat drie jaar geleden in een dronken bui uitgesproken had, was weggehoond. Doe ff normaal man. We zijn geen communisten, we zijn geen socialisten en we zijn al helemaal geen dictatuur. We zijn vrij om te gaan en staan waar we willen! Drie jaar laten moeten we eerst een spuitje om toegang te krijgen tot alles wat normaal is. Om normaal te maken wat inmiddels niet meer normaal is.

Er is niets mis met een vaccinatie maar er is van álles mis met de dwang erachter. En er is nog meer mis met je als die dwang normaal vindt. Of het uitgesloten worden normaal vindt. Of zoals de gastvrouw in het Erasmus MC gisteren tegen me zei: “U wilt uw medemens dus niet beschermen?” Ik dacht dat ik erin bleef. “Mijn medemens niet beschermen?! Sinds wanneer… hoe… Mijn medemens beschermen?!” De absurditeit van haar vraag maakte dat ik over mijn woorden struikelde. “U bent niet goed wijs!” Serieus hoe dan, mijn medemens beschermen. Hoe dan?! Ik zat nog ‘ns in een teststraat en liet me checken, maar al die mensen die geprikt zijn ‘om hun medemens te beschermen’ hebben nog nooit een teststraat van binnen gezien. Besmettingshaarden, dat zijn het, die dubbelgeprikte mensen die zo enorm deugen dat ze medicijnen nemen om hun medemens beschermen.

“U heeft ook geen mondkapje,” zei de pittig geknipte bemondkapte gastvrouw.
Het klopt, ik heb geen mondkapje, ik ben godzijdank nog niet zo geconditioneerd dat als ik de deur uitga met mijn sleutels, iPhone en hoed, ik automatisch ook ‘mondkapje’ denk. Elk medemens dat daar moeite mee heeft, staat het vrij om mij daarop aan te spreken. Als het moet, zal ik het etablissement of de supermarkt verlaten. Maar niet het Erasmus MC: “Daar komt mijn mondkapje al aanlopen”.

De reden van mijn bezoek aan EMC was simpel: ik wil leven. Ik ben er klaar mee. Ondanks alles wat Hugo en Mark uitkramen, is Qrona allang klaar met mij maar zonder qrankzinnigheid verander ik in 2022 in een kasplantje. En dat, precies dat, is álles wat mij niet gaat overkomen. Ik wil léven. LEVEN. Met je stomme lockdown – of is het ondanks de stomme lockdown? Hoe dan ook, als een bevriend arts aanbiedt je te prikken, tja, hophophop gaan met die spuit. Niet voor ‘mijn medemens’ maar voor mezelf. Ware het niet dat de ‘inloop zonder afspraak’ locatie Erasmus MC gesloten bleek – een feit dat duidelijk werd toen ik het ziekenhuis instapte. Gewoon de tweede keer dat het me onmogelijk wordt gemaakt om dat gif van Hugo te halen. Vloekend trakteerde de arts me op Koekela, gekalmeerd mompelde ik dat mijn huisarts vandaag de hele praktijk boostert. “En ook eerste keer prikkers zijn welkom.” Oooooooh jubelde de arts. GAAN!!!

En zo stond ik twee uur later in een rij – in een fókking rij, alsof het oorlog is – in Kralingen, tussen allemaal mensen die geboosterd werden omdat ze anders niet mee mogen doen aan het leven. Fók you Hugo. Ik mag lijen dat jij zo’n enorme kútbaan hebt in 2022, dat je geen tijd hebt voor je gezin, laat staan tijd om uit eten te kunnen, om in een vliegtuig te stappen, om naar het theater te gaan, om naar concerten te gaan, om te borrelen of om naar de sportschool te gaan. Ik gún je zoveel drukte die je niet had willen missen. Van harte. Van mens tot medemens. En je opvolger op VWS ook.

Dan ga ik weer leven.      

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.