Ik haat vele mensen

Ik haat vele mensen 

14 december 2020 - 11:06

Er zijn een paar uitzonderingen, maar voor de rest haat ik vele mensen. Ik haat mensen die me voor de voeten lopen op straat. Ik haat mensen die maar vijf sigaretten roken per dag. Ik haat mensen die kinderen leuker vinden dan parkieten. Ik haat mensen die naar de sauna gaan. Ik haat mensen die een Honda niet van een Yamaha kunnen onderscheiden.  Ik haat mensen die na de middelbare school een jaar op wereldreis gaan. Ik haat mensen die hun vriend of vriendin ‘bolletje’ of ‘scheetje’ noemen. Ik haat mensen wier voornaam met een X, een Y of een Z begint. Ik haat mensen die met een elektrische step rijden. Ik haat mensen die hun haar blauw verven. Ik haat mensen zonder haar.

Ik haat mensen met een abonnement op De Telegraaf. Ik haat mensen die beweren dat ze ooit met Jort Kelder op de lagere school hebben gezeten. Ik haat mensen die aan korfbal doen. Ik haat mensen die tweedehands auto’s kopen. Ik haat mensen die geen poetsvrouw hebben. Ik haat mensen die de naam van de bassist van Led Zeppelin niet kennen. Ik haat bassisten. Ik haat mensen die meer dan twintig bedpartners hebben gehad. Ik haat mensen die een gesigneerde CD van André Hazes Jr. bezitten. Ik haat mensen die hun vader een leuke man vinden. Ik haat mensen die Theo Maassen grappiger vinden dan Hans Teeuwen. Ik haat mensen die langer dan twintig jaar een snor hebben. Ik haat mensen die romans van Saskia Noort lezen. Ik haat mensen die niet weten dat Piet Keizer een linksbuiten was.

Ik haat mensen die ooit al was het maar één keer naar stierenvechten op tv hebben gekeken, of in een echte arena, in dat achterlijke Spanje, waar drie van de vier mensen een dierenbeul zijn. Ik haat Spanjaarden. Ik haat dierenbeulen. Ik haat bezitters van een hond die Pluto heet. Als er mensen zouden leven op de planeet Pluto, dan zou ik die haten. Ik haat astronauten. Ik haat mensen zonder angst. Ik haat mensen met lange teennagels. Ik haat mensen die aan Rianne van Dorst vragen: ‘Ben jij nu een man of een vrouw?’ Ik haat inboorlingen zonder nationaliteit. Ik haat mensen die denken dat frans brood in het Frans ‘pain français’ is. Ik haat mensen met bijbedoelingen die te maken hebben met jaloezie, hebzucht, luiheid, arrogantie, een gebrek aan zelfbewustzijn, en het verbergen van het verlangen naar oude vrouwen die anaal gepenetreerd worden met een golfclub.

Ik hou van m’n vriendin, m’n hond, m’n overleden vader en moeder, m’n ex-echtgenotes, m’n vroegere honden, m’n huis, m’n drumstel, m’n Triump-motoren, m’n Seiko-horloge, en m’n tanden. Ik zou met m’n tanden van vele mensen de slagaders willen kapotbijten. Ik haat mensen die op Geert Wilders stemmen. Haat ik Geert Wilders? Ik ken die hele man helemaal niet! Ik haat mensen met meer dan honderd denkbeelden. Ik haat de voorkant van vele mensen, en dan heb ik het niet eens over hun achterkant. Ik haat mensen die zeggen dat Vincent Van Gogh z’n oor heeft afgesneden. Van Gogh heeft z’n oor niet afgesneden, dat zijn praatjes die in de negentiende eeuw zijn rondgestrooid door mensen die, mochten ze nog leven, ik zou haten. Ik haat rechtse politici. Zij willen dat iedereen gemarteld wordt in folterkelders onder de grond. Zij willen dat vrouwen meer dan zes kinderen baren en dan voor die hummels zorgen, inclusief borstvoeding, kusjes op het kruintje, en het voeren van fruitpap. Ik haat mensen met
kruinen.

Ik haat mensen die teveel mensen liefhebben. Ik heb zelf ook mensen lief. En dieren. En tractoren, en waterpompen, en neusvleugels van stieren. Ik haat het als m’n brein mij dolken in de rug steekt, maar ik kan daar gerust mee leven. Ik hou van m’n brein.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.