Ik ken Thierry Baudet persoonlijk

Ik ken Thierry Baudet persoonlijk 

06 januari 2020 - 10:30

Ach, Thierry Baudet is ook maar een gewone jongen van de gestampte pot. Z’n lievelingsgerecht is erwtensoep met rookworst. Hij luistert graag naar André Hazes, Frans Duits, en De Havenzangers. Hij is een doorsnee supporter van Ajax, en behalve dat hij de naam van Sjaak Swart op z’n reet heeft laten tattooëren, maakt het hem verder geen bal uit of Ajax nou kampioen speelt of niet. Thierry valt op vrouwen zoals Sylvie Meis, Yolante Cabau, en Chantal Pieters, maar ja, daar valt iedere normale man op. Thierry neemt z’n werk als politicus helemaal niet serieus, ben je gek. Hij doet dat maar om zich te amuseren, en de partij Forum voor Democratie heeft hij louter opgericht om geregeld op de televisie te kunnen verschijnen, want eerlijk toegegeven, hij is wel een beetje ijdel. Hij doucht drie keer per dag, parfumeert zich vier keer per dag, en verandert vijf keer per dag van onderbroek. Als je Thierry ziet lopen met een aktentas, en je denkt: ‘Daar zullen allicht allerlei waardevolle papieren, contracten, en toespraken inzitten’, dan denk je verkeerd. In die tas zitten vier onderbroeken.

Ik weet dat allemaal omdat ik een goed contact heb met Thierry, en dat komt omdat ik hem persoonlijk ken. Hij heeft ooit ‘ns een roman geschreven, Voorwaardelijke Liefde, en ik heb altijd net een roman geschreven, en we waren met z’n tweeën uitgenodigd om onze nieuwe boeken te komen signeren in boekhandel Het Fluwelen Alfabet in Spijkenisse. Ik rijd zelf geen auto, en ik werd naar Spijkenisse gebracht in de Mitsubishi Colt van Betty, en dat is m’n dochter uit m’n eerste huwelijk, met Gloria, van wie ik gescheiden ben in 1991, nadat we bijna dagelijks ruzie kregen over wie de vuilniszak moest buitenzetten. In alle bescheidenheid kan ik zeggen dat Betty een bijzonder mooi meisje is. Vrijwel iedere man die ze ontmoet wordt verliefd op haar. Bovendien is ze erg intelligent, heeft ze twee masters (een in de filosofie en een in de sociologie), en trekt ze elk jaar voor drie maanden naar Afrika, om daar waterputten te helpen graven, rijst en bananen en mango’s uit te delen aan hongerige zwarte mensen, en een buikdans uit te voeren tijdens een showavond in een discoboshut in Gambia.

Ik bedoel maar dat Betty niet de eerste de beste is. Thierry Baudet was meteen in de ban van haar. Z’n openingszin was: ‘Zullen we samen zingen op de vulkaan?’ Nu is Betty heel wat debiele openingszinnen gewoon, maar deze sloeg alles, en ze zei tegen Thierry: ‘Ga je opoe beffen.’ Deze uitspraak deed z’n lust en verlangen naar Betty nog toenemen, en toen hij in haar linkertiet kneep, gaf ze hem een zodanige kniestoot tegen z’n ballen, dat hij die avond fysiek niet in staat bleek om z’n roman te signeren. Ik signeerde meer dan vierhonderd exemplaren van mijn roman, terwijl Thierry uitgeteld in een bezemkast lag bij te komen. Ongeveer een half jaar is hij Betty blijven bestoken met mails, sms’en, en jazelfs handgeschreven brieven, maar zij was ondertussen verloofd met de CEO van een fruitkwekerij in Namibië. Hoe dan ook leerde ik op deze manier Thierry Baudet persoonlijk kennen, en we bellen geregeld met elkaar. Gisteren vertelde hij me nog dat hij voor het einde van 2020 Forum Voor Democratie gaat opheffen, om definitief en full time romanschrijver te worden. En hij vroeg uiteraard hoe het met Betty gaat. Ik zei dat het prima met haar gaat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.