Ik richt m’n eigen verzetsgroep op, genaamd De Treurwilgen

Ik richt m’n eigen verzetsgroep op, genaamd De Treurwilgen 

30 januari 2023 - 12:45

Allemaal goed en wel dat westerse landen zoals de VS, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, België, Denemarken en andere volop wapens blijven leveren aan Oekraïne, maar dat zou wel ‘ns een groot nadeel kunnen hebben: de wapens halen deze landen uit hun eigen bestand, en hoe meer materieel ze leveren, hoe minder ze zelf in stock hebben. Veronderstel dat Oekraïne, ondanks z’n bezit van nagelnieuwe Leopard-tanks en andere vervaarlijke schietinstrumentenn, de oorlog verliest, en Rusland overspoelt het land, tot bij de grenzen van het westen, en Rusland hoeft niet bang te zijn van dat westen, want dat heeft heel z’n inboedel aan het neergeslagen Oekraïne geleverd, en niets staat Poetin in de weg om ook het ontmande westen ter veroveren.

Het eerste wat Rusland doet is in de westerse landen de wapenfabrieken in handen te nemen,  zodat dat hele domme westen helemaal kansloos blijft. Daar moeten we ons op voorbereiden, dat dus ook België en Nederland ten prooi vallen aan de oprukkende Russen. Ieder van ons zal moeten kiezen welke houding we zullen aannemen ten opzichte van de veroveraar. De toestand zal vergelijkbaar zijn met die in 1940, toen Vlamingen en Nederlanders de ene of de andere kant dienden op te zoeken: die van de collaboratie of die van het verzet. Je zal zeggen: er waren toch ook ontelbaren die noch in de collaboratie noch in het verzet verzeilden, maar zij waren per definitie collaborateurs omdat ze de vijand niks in de weg legden.

Nou, we zijn tachtig jaar later en weer zou de keuze ons lot kunnen bepalen. Als we besluiten om de Russen ter wille te zijn, dan lopen we tijdens de oorlog en de bezetting geen direct gevaar, maar wat als na een paar jaar de westerse machten opnieuw sterk genoeg zijn om de Russen te verslaan en te verdrijven? Wel, dan zullen de collaborateurs hun beste dagje niet beleven, opgepakt worden, en in dierenkooien gestopt worden, om na een kort proces te worden gefusilleerd. Als we echter besluiten om in het verzet te gaan, dan krijgen we de Russische inlichtingsdiensten en staatspolitie achter ons aan, en als je gevat wordt, dan zal je onderworpen worden aan arrestatie, opsluiting, marteling, en een trage, afgrijselijke dood. 

Sterker nog, ik richt m’n eigen verzetsgroep op, genaamd De Treurwilgen, en onze verzetsdaden zullen divers zijn. We zullen zoveel mogelijk Russische soldaten naar de eeuwige jachtvelden sturen, middels geweren, pistolen, revolvers, kruisbogen, blaaspijpen, messen, desnoods wurgkoorden, knuppels en basebalbats. We zullen ook door Russen bemande kantoren, opslagplaatsen, magazijnen, verblijven, horecagelegenheden en bordelen in de fik steken, en als de Russische brandweer op komst is, zullen we barricaden aanleggen, zodat de Russische brandweerauto’s niet ter plaatse raken en vele Russen de verbrandingsdood sterven. 

Tevens zullen sommigen van ons undercover werken en infiltreren in Russische diensten, militaire operaties, en vergaderingen van de hogere echelons. Eerst moeten we dan natuurlijk wel accentloos Russisch leren, wodka leren zuipen, en vrouwen leren lastigvallen. Tevens moeten we leren om op een onopvallende manier achter een struik te schijten, want ook dat behoort tot de Russische cultuur. Eenmaal we op uitstekende wijze geïnfiltreerd zijn, verzamelen we informatie, die we gecodeerd doorsturen naar Biden, Scholz, Macron, Rutte, De Croo en de pipo die premier is van Denemarken, wiens naam me nu ontschiet. Ik bedoel maar, zelfs als de Russen aan ons bed zullen staan, hebben we vele mogelijkheden om hen een pad in de korf te zetten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.