Ik zeg het Erica Meiland na: rot op met je burka

Ik zeg het Erica Meiland na: rot op met je burka 

06 december 2021 - 09:34

Ik zeg het Erica gewoon na: rot op met je burka. Rot ook op met je hoofddoek. Rot op met die haatpaleizen vermomd als gebedshuis en rot op met je indoctrinatie die zelfs jonge kinderen seksualiseert en het normaal maakt dat meisjes niet dezelfde vrijheden als jongens hebben.

Rot gewoon op met je achterlijke gedachtegoed waarmee je geen vrijheid, geen gelijkheid en geen vooruitgang brengt binnen onze samenleving, waar respect voor de ander is veranderd in onverschilligheid (vanuit Nederlands perspectief) en agressie (vanuit import perspectief. Echt, ik ben er zo klaar mee – Qrona is er niets bij. Rot op met je broeinesten van terrorisme en vrouwenhaat. Rot er gewoon mee óp.

Het bovenstaande uiten brengt de cancelcultuur in stelling. Ik heb daar gelukkig niets van te vrezen aangezien die al jaren aan de gang is. De gesel van de cancelcultuur is de mediavariant van de Hunger Games. Pas op wat je zegt, anders verdwijn je uit beeld! Sneeuwvlokjes en unicorns hebben de macht in de media overgenomen. Je mag het allemaal wel zeggen hoor, maar je moet niet vreemd opkijken als je van repliek wordt gediend door de Soundosachtigen. Wat niemand verbiedt Soundos. Dankzij de Nederlandse cultuur heb jij carrière kunnen maken, heb je dat beetje talent van je kunnen uitmelken om met je dagtherapie de hypotheek te betalen. Ik gun het je van harte, waarom ook niet? Dit land heeft meer meer meer mondige vrouwen nodig, ook al is dat kleurtje met die krullen de basis om je te profileren. Nederlandse media hebben nou eenmaal een zwak voor mensen die gered moeten worden. Wat dat betreft heb ik wel respect voor je houding: van onderdanig en onder de indruk naar helemaal jezelf. Eindelijk.

Het neemt niet weg dat Erica gewoon gelijk heeft: rot op met je burka. Rot op met het normaal maken van die verstikkende, benauwende, onderdrukkende ideologie die van vrouwen pinguïns maakt. En rot ook op met de Nederlandse reactie erop: de cancelcultuur. Hoe dan? Serieus, hoe dan? We leven in cycli van herhaling: er verandert exact niets aan de onderdrukking van vrouwen. Hoewel, toch wel: het wordt salonfähig. Een Chantal die het niet opneemt voor Erica, de een na de andere sponsor die het maar wat prima vindt om medewerkers te cancelen.

Cancelen.

Je moet een ruggengraat hebben om je daar niets van aan te trekken. Om door te gaan met leven, door te gaan met ageren, door te gaan met misstanden te benoemen en door te gaan met schrijven. Als ik voor mezelf spreek, kan ik er alleen maar om lachen. Cancel je suf, mij heb je er niet mee. Toejuichers van cancelen, vergeten één ding: door de boodschapper te cancelen, of ze nou Erica, Ebru of Cassandra heet, cancel je niet alleen je eigen toekomst, maar ook de toekomst van je kind. Ga vooral door met je gecancel. Maar waag het niet je te verbazen als over 25 jaar een nieuwe Lale Gül ‘o zo dapper is’ om ‘te breken met de islam’ of een ‘inkijkje binnen de islamitische cultuur in Nederland’ te geven. Niet Erica moet gecanceld worden maar een toekomst waarin dát werkelijkheid wordt. Cancel de islam. Want het houdt niet op, niet vanzelf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.