Ikea Shanghai: Opzouten met hangouderen
Buitenland

Ikea Shanghai: Opzouten met hangouderen.

Veel ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde mogen niet meer naar Ikea in het Chinese Shanghai. De Scandinavische gigant zit namelijk helemaal niet te wachten op de oeverloos koffiedrinkende oude vandagen.

VolgensĀ China Daily zouden de ouderen lid zijn van een datinggemeenschap en vaak blind dates plannen. Ikea stelt dat de ouderen vrijwel alle zitplaatsen in beslag namen en helemaal niets kochten. Wel maakten zij gebruik van een klantenkaart, waardoor er de hele dag gratis koffie te verkrijgen was voor de hangouderen.

Om de 'overlast' terug te dringen trad Ikea kordaat op en stelde een maatregel in. Wie geen eten bestelt, mag ook niet zitten. Hierdoor daalde de drukte rond lunchtijd met de helft. Wat ook opvallend te noemen is, is dat de oudjes zich zouden bemoeien met vechtpartijen en opstootjes.

Nergens anders heen

Een oudere dater zegt: "We kunnen nergens anders heen. We hebben het geprobeerd bij de McDonalds en KFC, maar daar voelen we ons niet thuis. Het krioelt er van de jongeren. Als er een andere plek in Shanghai is waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten, dan willen we daar graag verder voor reizen en het dubbele betalen."

Volgens een onderzoek van de Renmin University in China heeft de helft van de Chinezen boven de 60 jaar geen partner. Daarvan stelt een kwart zich alleen te voelen, zo weet de BBC.

Alle artikelen geladen. Overzicht →