Illegale man molt Belgisch azc
Buitenland

Illegale man molt Belgisch azc.

Een vluchtelingenopvang in de Belgische plaats Zingem is gisteren gesloopt door een uitgeprocedeerde asielzoeker. Het illegale sujet, afkomstig uit Mali, molde de ruiten van het gebouw en richtte ook binnen vernielingen aan. 

Volgens HLN was het voor dienders bepaald geen kattenpis om de Afrikaan op te pakken, doch moest de hermandad hem vervolgens snel weer loslaten op de maatschappij. "Wij zijn ten einde raad: al maanden terroriseert deze man onze gemeente", zegt burgemeester Kathleen Hutsebaut. "Hij is al tientallen keren opgepakt maar komt na enkele uren telkens weer vrij."

De vrouw meldt dat de Malinees (28) twee maanden geleden te horen kreeg niet als vluchteling te worden geaccepteerd door onze zuiderburen, en sindsdien is het goed mis. "Dagelijks krijg ik telefoontjes van ongeruste inwoners, omdat die man rondhangt in tuintjes, amok maakt en inbreekt in leegstaande panden en op bouwwerven", zegt Hulsebaut. 

De burgemeester wijt de omtovering van haar gemeente tot een Noord-Europees Raqqa aan falende instanties. "De Dienst Vreemdelingenzaken wil hem niet opnemen in de gesloten instelling, omdat er geen uitzicht is op een repatriëring naar zijn land. Mali reageert niet als ons land vraagt om uitgewezen landgenoten terug te nemen. En dus belandt die man telkens weer op straat.  Gaan het gerecht en de hogere overheid nu echt wachten tot er iets heel ergs gebeurt om deze man, die almaar agressiever wordt, uit onze gemeente weg te halen? Ik vrees voor de veiligheid."

Alle artikelen geladen. Overzicht →