Illegale Oegandese is boos, doet aangifte tegen klooster
Binnenland

Illegale Oegandese is boos, doet aangifte tegen klooster.

Triest verhaal dit. De ooit uit Oeganda gevluchte Justine die ooit in Nederland neerstreek in de hoop ooit een verblaifsvergoenning te krijgen krijgt geen verblaifsvergoenning. En daarom is ze conform de regels weer terug naar huis gegaan in de 24-uursopvang van het klooster Missionaires of Charity gaan zitten. 

Wat is dat toch met mensen die geen verblijfsvergunning krijgen? Op de een of andere manier nemen ze dat nieuws voor kennis aan en gaan vervolgens naar hartelust kraken, of in kloosters wonen. In het land waar ze niet mogen blijven. Snapt u het nog?

Het gegeven dat Justine lesbisch is, uit de kloosterkast kwam, viel niet zo heel lekker bij het klooster. En dus moest Justine direct opzouten. Niet erg gastvrij.

"Ze hebben me verteld: in Amsterdam ben ik vrij"

En nu gaat Justine aangifte doen. Want discriminatie. Want is niet 'vrij' in Amsterdam. Terwijl haar dat mooi wel verteld is, dat vrij zijn. 

Gratis procederen!

Wie de kosten van dat proces gaat betalen? Stom, u natuurlijk. Alsof we van procederende refugees ook maar één euro eigen bijdrage mogen verwachten. Dat Justine niet in Nederland mag blijven maar er fijn  gratis op los mag procederen is nu eenmaal zo. Een politiewoordvoerder zegt: "Dat zijn twee losstaande zaken."

Het Openbaar Ministerie is al ingelicht en zal de zaak onder de loep nemen. Met voorrang natuurlijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →