Imam: Bescherm Wilders, vrijheid belangrijker dan cartoon
Binnenland

Imam: Bescherm Wilders, vrijheid belangrijker dan cartoon.

Kijk, zo kan het dus ook. Tussen alle haat over de in het gebouw van de tweede Kamer georganiseerde Mohammed-cartoonwedstrijd, roept de Amsterdamse imam Yassin Elforkani moslims op om Geert Wilders juist te beschermen, want de vrijheid van meningsuiting is heel belangrijk (ook voor moslims).

Dit naar aanleiding van een filmpje op Facebook, waarin een 26-jarige Pakistaan had gezegd Geert Wilders te gaan vermoorden. Hij werd gisteren in Den Haag aangehouden, maar de veiligheidsdiensten zeggen inmiddels zich zorgen te maken over de toenemende dreiging in ons land.

"Ik vind het schikbarend dat hij bedreigd wordt. De vrijheid van meningsuiting is heel belangrijk voor moslims. We mogen dit niet goedkeuren, ook niet als Nederlandse samenleving", aldus  de imam uit Slotervaart tegenover AT5.

"Een ziel, de vrijheid van Wilders is belangrijker dan een beledigende cartoon. Bovendien staat in de Koran ook dat je aanvallen met liefde moet bestrijden." Mocht u trouwens interesse hebben: aanstaande vrijdag zal Elforkani preken over zijn oproep en een 'religieuze onderbouwing' geven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →