Importjihadi's wilden "iets in Rotterdam doen met Kerst"
Binnenland

Importjihadi's wilden "iets in Rotterdam doen met Kerst".

Wat dan? Nieuw Gucci-petje + handtasje voor de hele familie kopen? Of mooie Adidas-slippers met extra lange sokken? Helaas niet. Rotterdam is afgelopen Kerst waarschijnlijk ternauwernood ontsnapt aan dood en verderf.

De twee verdachten, Altaf Y. (Iraakse/Zweeds nationaliteit) die naar eigen zeggen in Nederland vrouwen en kinderen kwam helpen en Secan A. werden op Kerstavond opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag.

Als bewijs hiervoor schermt justitie met de chatgeschiedenis tussen de twee aanhangers van de religie van de vrede. De gesprekken bevatten onder andere de volgende citaten: "Iets doen in Rotterdam met Kerstmis", "War is coming" en "nog twee dagen". Ook zouden de twee dolgraag een martelaarsdood willen sterven.

'Toffe gozer, die Mohammed B.'

Secan A., die zelfs al een testament had opgemaakt, sprak daarnaast vol bewondering over Mohammed B., die u allemaal kent als de moordenaar van  Theo van Gogh. Justitie vermoedt dat het duo een lidmaatschapspasje van Islamitische Staat had.  

Secan A. = kwetsbare jongen

Helaas is er ook een advocaat bereid gevonden de twee terreurfanaatjes te verdedigen. Moet ook wel, want eerlijk proces en democratie enzo.

Maar waar denkt u dat zeer gewaardeerd raadsman het in dit geval op gooit? Wie is hier nu het slachtoffer? Haha, u weet het antwoord vast al voordat wij het getypt hebben. De arme Secan A. kan er allemaal niets aan doen, gaat namelijk gebukt onder psychische problemen en is daarom heel kwetsbaar. Wat zielig dat hij hier zo mee te kampen heeft.

Over drie maanden is de volgende zitting, tot die tijd blijven de kompanen gezellig op uw kosten, 250 euro per dag, in een Nederlands staatshotel. Secan A. krijgt op uw kosten trouwens ook een onderzoekje naar zijn geestesgesteldheid.

Alle artikelen geladen. Overzicht →